Uskoro počinje sanacija Ulice Jezero

Općina Centar Sarajevo iz budžeta za 2015. godinu izdvojila je 60.000 KM za sanaciju Ulice Jezero. Realizacija navedenog projekta, kojeg je uradilo Javno preduzeće „Zenica“, planirana je u narednom periodu.
Uskoro počinje sanacija Ulice Jezero

 Asfaltiranje ulice izvršit će se na osnovu ugovora o sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji ulica na području općine Centar Sarajevo kojeg je u ime Općine potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme „Bosman“ d.o.o. Sunijom Jahićem. Za nadzor projekta zadužena je firma „Coning“ d.o.o. iz Sarajeva.

 

U Ulici Jezero, ukupne dužine 140 metara, asfaltna površina je veoma oštećena. Radnici građevinske firme Bosman će nakon uklanjanja starog asfalta i podloge sa saobraćajnice i trotoara, te starih oštećenih ivičnjaka, postaviti novu podlogu i položiti tampon. Također će nivelisati osam šibera za vodu i 15 šahtova, te ugraditi osam poprečnih rešetki. Nakon što postave novi asfalt i betonske ivičnjake, radnici će označiti horizontalnu signalizaciju za parking mjesta i pješački prelaz, te postaviti četiri saobraćajna znaka.

 

Ugovorom o sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji ulica na području općine Centar Sarajevo izdvojeno je ukupno 148.253 KM za asfaltiranje ulica Nahorevska, 105. motorizovane brigade i Hasana Kikića, koje je završeno u proteklom periodu, te za Ulicu Jezero.