Obezbijeđena sredstva za nabavku ogrjeva porodici šehida

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar prof. dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa vijećnikom Esom Tucakovićem i Ramizom Šejto, predsjednicom Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Centra, posjetio je porodicu Kahriman koja živi u Kalemovoj ulici na broju 24.
Obezbijeđena sredstva za nabavku ogrjeva porodici šehida

 Porodica Kahriman, Ćamka i Šaban tokom proteklog rata izgubili su sina kao pripadnika Armije RBiH i sada žive sami u malom stanu sa Šabanovom minimalnom penzijom i umanjenom invalidninom od 120 KM. Više od pola njihovih skromnih prihoda Ćamka i Šaban daju za lijekove, tako da im ne ostane mnogo za ostale troškove života.

 

Svoj problem je Ćamka iznijela tokom prijema organizovanog za porodice šehida povodom Ramazanskog bajrama koji je održan u Općini Centar. Predsjedavajući Ajnadžić je tada kazao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se na neki način pomogne ovoj porodici.

 

-Nakon što je naše Udruženje zaprimilo zahtjev za odobrenje jednokratne novčane pomoći Komisija za socijalno statusna pitanja je odobrila novčani iznos za nabavku neophodnog ogrjeva za ovu porodicu, istakla je Šejto.

 

Prilikom posjete predsjedavajući Ajnadžić je uručio porodici Kahriman novčanu pomoć od 300 KM za nabavku neophodnog ogrjeva na što su Ćamka i Šaban izrazili svoju veliku zahvalnost Općinskom vijeću i načelniku Dževadu Bećireviću za dosadašnju pažnju i pomoć porodicama šehida i poginulih boraca. 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti