Obezbijeđena sredstva za sanaciju spomen obilježja Oaza mira-Pionirska dolina

U prostorijama Općine Centar Sarajevo 27. oktobra 2015. godine potpisan je ugovor o realizaciji sredstava u iznosu od 4.307 KM koje su iz budžeta Općine Centar dodijeljene firmi BOOC d.o.o. Sarajevo
Obezbijeđena sredstva za sanaciju spomen obilježja Oaza mira-Pionirska dolina

 U ime Općine Centar ugovor je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime BOOC-a, to je učinio direktor ove firme Zijad Škamo, koji je također i predsjednik Udruženja nosilaca ''Zlatnog ljiljana'' i ''Zlatne policijske značke'' općine Centar. Ova donacija bit će iskorištena za sanaciju spomen obilježja Oaza mira-Pionirska dolina.

 

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i Đulaga Hamza, pomoćnik općinskog načelnika za boračka pitanja, koji je kazao da je ovo nastavak dugogodišnje saradnje između firme BOOC i Općine Centar.

-Zahvaljujući ovoj saradnji godinama se uređuju i popravljaju oštećenja na spomen obilježjima šehidima i poginulim borcima na području cijele općine, naglasio je Hamza.

 

Prilikom potpisivanja ugovora Škamo je istakao da je ovo jedan u nizu boračkih projekata koje finansijski podržava Općina Centar.

–Da nije ovog projekta, spomen obilježja sigurno ne bi bila u stanju u kakvom su danas. Mi svake godine dobijamo određena sredstva u skladu sa potrebama za održavanje spomen obilježja i trudimo se da to uradimo na kvalitetan način, kazao je Škamo.

 

Firmu BOOC d.o.o 2004. godine osnovalo je pet boračkih udruženja sa područja općine Centar koja okupljaju više od 10.000 članova (JOB ''Unija Veterana'', Udruženje ratnih vojnih invalida, Organizacija porodica šehida i poginulih boraca, Udruženje nosilaca ''Zlatnog ljiljana'' i ''Zlatne policijske značke'', Udruženje ''Bosnae Zelene beretke'').