Učenici OŠ „Nafija Sarajlić“ posjetili Bošnjački institut

Javna ustanova Centar za kulturu „Sarajevo“ uz podršku Općine Centar Sarajevo organizovala je posjetu učenika Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ Bošnjačkom institutu – Fondacija Adila Zulfikarpašića, koji su ovom prilikom prisustvovali predavanju na temu „Bosanskohercegovačka umjetnost–od apstrakcije do portreta“.
Učenici OŠ „Nafija Sarajlić“ posjetili Bošnjački institut

Merima Memić, historičarka umjetnosti u Bošnjačkom institutu istakla je da je cilj posjete upoznavanje učenika sa razvojem bosanskohercegovačke umjetnosti.

 

-Učenici će imati priliku da se u okviru ovakvih posjeta upoznaju sa djelatnosti Bošnjačkog instituta u cilju očuvanja, razvoja i promoviranja kulturnog nasljeđa Bosne i Hercegovine. Smatrali smo da je vrlo značajno da mladi ljudi posjete jedan ovakav institut i imamo u planu da nekada u budućnosti napravimo slične programe za sve uzraste naših učenika, kazala je Memić.

 

Bošnjački institut je institucija od iznimnog značaja za kulturu i obrazovanje mladih. Ova institucija kroz višestruke obrazovne komponente pruža mogućnost učenicima osnovnih i srednjih škola da se na interesantan i kreativan način upoznaju sa svojim kulturno-historijskim nasljeđem.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti