Srednjoj školi poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo 5.000 KM za opremanje kabineta veterine

Osim pomoći koju pruža osnovnim školama, Općina Centar Sarajevo svake godine iz svog budžeta izdvoji i sredstva za srednje obrazovanje. Tako je Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo još jedna obrazovna ustanova kojoj je Općina Centar dodijelila 5.000 KM. Novčana sredstva utrošena su za opremanje kabineta veterine.
Srednjoj školi poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo 5.000 KM za opremanje kabineta veterine

Odličnu saradnju sa Općinom Centar pohvalio je Suad Alić, direktor navedene škole, naglasivši da su ovom donacijom uveliko poboljšani uslovi rada u njihovoj školi i da je ova lokalna zajednica jedna od rijetkih koja pruža podršku osnovnom i srednjem obrazovanju.

 

-Ovo je već druga godina za redom da dobijamo novčana sredstva od Općine Centar. Prošle godine smo istim iznosom od 5.000 KM koji su nam donirali, pokrenuli hemijski laboratorij što predstavlja revolucionarni korak za našu školu. Ove godine smo se odlučili da jedan dio novčanih sredstava iskoristimo za razvoj veterinarske struke. Kupili smo dva modela ruke za aplikaciju lijeka. To je vrlo sofisticirano pomagalo koje ima ogroman značaj za naše veterinarske tehničare. Preostalim novcem planiramo kupiti hirurški set koji ćemo staviti u upotrebu. Time ćemo kompletirati školska pomagala za učenike veterinarske struke, kazao je Alić.

 

U budžetu za 2015. godinu izdvojeno je ukupno 62.000 KM za srednje škole, a taj novac je uglavnom namijenjen za sanaciju školskih objekata te opremanje kabineta i učionica.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti