Izrada glavnog projekta za sanaciju klizišta u ulicama Stolačka i Soukbunar

Na osnovu Ugovora o izradi glavnog projekta sanacije klizišta na lokalitetu Ulice Stolačka 19, 21, 32 i 40, Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo angažovao je Institut za geotehniku i geologiju Građevinskog fakulteta u Sarajevu za izradu navedenog projekta.
Izrada glavnog projekta za sanaciju klizišta u ulicama Stolačka i Soukbunar

Općina Centar Sarajevo je za izradu projektne dokumentacije iz svog budžeta izdvojila 28.290 KM.  

 

Služba za upravu za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar je nakon obilaska terena, uz prethodnu obavijest opasnosti od obrušavanja podzide, utvrdila da je i objekat u Ulici Soukbunar 14 ugrožen, te da je neophodno da se sanira i taj dio ulice. Dopunskim ugovorom za izradu projektne dokumentacije za sanaciju klizišta u Ulici Soukbunar 14, koji je sastavni dio Ugovora o izradi glavnog projekta sanacije klizišta na lokalitetu u Ulici Stolačka broj 19, 21, 32 i 40,  Općina Centar je izdvojila 6.961 KM.

 

Za izradu ovog dokumenta Institut za geotehniku i geologiju Građevinskog fakulteta u Sarajevu uradit će geološka ispitivanja i istražne radove za izradu elaborata o  izvršenim istraživanjima i ispitivanjima sa prijedlogom mjera sanacije, izradu istražnih bušotina, nakon čega će uzorke tla iz bušotina iskoristiti za laboratorijska ispitivanja. 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti