Ajnadžić i Kovačević ugostili predstavnike Vatrogasnog saveza i DVD Bjelave

U Općini Centar Sarajevo predsjedavajući Općinskog vijeća prof. dr. Nedžad Ajnadžić i dopredsjedavajući Slaven Kovačević ugostili su predstavnike Vatrogasnog saveza Kantona Sarajevo i DVD Bjelave.
Ajnadžić i Kovačević ugostili predstavnike Vatrogasnog saveza i DVD Bjelave

Delegacija koju su činili Tajib Pašić, predsjednik Vatrogasnog saveza, Kemal Begović, sekretar Saveza, i Sulejman Vranac, komandir Dobrovoljnog vatrogasnog društva ''Bjelave''  upoznala je Ajnadžića i Kovačevića sa historijatom Saveza, rezultatima koji su ostvareni u proteklom periodu, te iznijela svoje sugestije i prijedloge.

 

Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta i mogućnošću da porazgovaraju o temama koje su važne za sve stanovnike.

 

-Načelnik Dževad Bećirević i Općinsko vijeće su jako zainteresovani da jačaju kapacitete DVD. Podržavamo i Savez i tu smo da pomognemo da budete kompetentniji da odgovorite izazovima koji će biti pred vama, istakao je Ajnadžić.

 

Pašić se zahvalio na pozivu, te izrazio zadovoljstvo što Općina Centar ima razumijevanja za vatrogasce, ali i da se sve ostale općine trebaju ugledati na Centar.

 

-Ono čime se sigurno možemo pohvaliti u Federaciji i šire je da smo sačuvali Vatrogasni savez u Kantonu Sarajevo, koji je entuzijazmom vatrogasaca održao svih šest dobrovoljnih društava. Imamo zavidne snage koje se mogu u određenom vremenskom intervalu staviti na raspolaganje ne samo jednoj općini, nego i izvan kantona stupiti u akciju bilo koje vrste, naglasio je Pašić.

 

Odličnu saradnju sa Općinom Centar pohvalio je i Vranac, dodajući da je Općina u zadnjih deset godina nabavila sve što je potrebno DVD „Bjelave“.

 

Dopredsjedavajući Kovačević je kazao da sve koji ostvaruju zapažene rezultate treba podržati.

 

Ajnadžić je naglasio kako će Općina Centar u skladu sa svojim mogućnostima pomoći Vatrogasnom savezu.

 

-Imate našu podršku i spremni smo izdvojiti sredstva za provedbu aktivnosti redovne obuke i provjere znanja iz zaštite od požara naših uposlenika, kao i edukacije stanovništva, djece i za svaku aktivnost koja se odnosi na sigurnost građana, dodao je Ajnadžić.