Besplatna škola košarke za osnovce iz Centra

Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ u saradnji sa Općinom Centar Sarajevo i u ovoj školskoj godini obezbijedila je besplatnu školu košarke za dječake i djevojčice od petog do devetog razreda iz svih 11 osnovnih škola sa područja Centra.
Besplatna škola košarke za osnovce iz Centra

Košarka kao sportska disciplina u programu tjelesnog i zdravstvenog vaspitanja osnovnih škola zauzima značajno mjesto, obiluje prirodnim oblicima kretanja kao što su trčanje, bacanje, hvatanje, skakanje...

 

Cilj projekta je da se putem različitih sadržaja i elemenata košarkaške igre utiče na razvoj takmičarskog duha, te na jačanju volje, upornosti i odlučnosti kod djece.

 

Škola košarke je počela 12. oktobra 2015. godine i trajat će do kraja maja 2016. Treninzi se održavaju u fiskulturnoj sali sarajevskog FIS-a (Mis Irbina 10), dva puta sedmično, ponedjeljkom i četvrtkom od 15 do 16 sati, uz stručno vodstvo profesora  tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

 

Zainteresovani učenici osnovnih škola iz Centra mogu se prijaviti na besplatnu školu košarke dolaskom na trening u navedenim terminima ili na telefon Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ Sarajevo 033/268-760.

 

Općina Centar Sarajevo je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 5.000 maraka.