Okončana akcija prikupljanja knjiga za biblioteku u Goraždu

Komisija Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima i Služba za lokalnu samoupravu, u 15 mjesnih zajednica Centra u periodu od 20. septembra do 20. oktobra 2015. godine organizovali su akciju prikupljanja knjiga za Narodnu biblioteku Goražde.
Okončana akcija prikupljanja knjiga za biblioteku u Goraždu

Kao i dosadašnje dvije organizovane akcije prikupljanja knjiga za biblioteke u Maglaju i Olovu i ovaj put su građani pokazali veliki senzibilitet i ovom prilikom donirali preko 1.500 naslova koje će predstavnici Općine Centar uručiti biblioteci u Goraždu tokom novembra ove godine.

 

-Osim građana, tokom trajanja akcije knjige su također donirali i predstavnici Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, Pozorišta mladih, te Tužilaštva Kantona Sarajevo. Posebno bih istakao našu sugrađanku Dianu Vormuc (Wormuth) iz Švedske koja se do sada uvijek odazivala na naše akcije prikupljanja knjiga. Do sada smo za tri biblioteke u Maglaju, Olovu i Goraždu, zahvaljujući darežljivosti naših sugrađana, uspjeli prikupiti preko 5.000 naslova. Akcije ovog tipa namjeravamo nastaviti naredne godine, istakao je Samir Fazlić, predsjednik Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima.