Djeci iz porodica šehida i poginulih boraca podijeljen školski pribor

U prostorijama Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Centar (Džidžikovac 3) organizovana je podjela školskog pribora za 300 studenata iz porodica šehida i poginulih boraca. Pribor je podijelio prof. dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar zajedno sa vijećnikom Esom Tucakovićem.
Djeci iz porodica šehida i poginulih boraca podijeljen školski pribor

Predsjedavajući Ajnadžić je ovom prilikom kazao da Općinsko vijeće Centar zajedno sa načelnikom Dževadom Bećirevićem daju punu podršku radu ove časne organizacije koja pomaže porodicama šehida i poginulih boraca, posebno kod projekata koji imaju za cilj da putem obrazovanja pripremi mlade ljude da sutra budu što konkurentniji pri zapošljavanju.

-Vi imate odgovornost više da budete uvaženi i dobro poštovani iz prostog razloga zato što su vaši najmiliji dali život za odbranu ovog grada i naše države Bosne i Hercegovine, stoga ne smijete iznevjeriti njihovu ideju. Želim vam puno sreće i uspjeha u daljnjem obrazovanju i da postanete neko ko će moći uticati na izgradnju bolje BiH po mjeri, prije svega onih koji su je najviše voljeli, a to su oni koji su za nju dali svoj život. Zahvalan sam na današnjem pozivu i privilegija mi je što sam sa vama, istakao je Ajnadžić.

 

Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar, Udruženje je nabavilo potrebni školski pribor u iznosu od 3.000 KM.

 

-U priboru se nalazi sve što je potrebno studentima, 15 sveski formata A3 i A4, markeri, olovke, te materijal za studij. Također smo za studente koje dolaze iz porodica sa više djece koja se školuju, a kod kojih majka ne radi, nabavili i ruksake za školu. Svake godine se smanjuje broj djece za školski pribor jer sa napunjenim godinama života ne mogu više ostvarivati određena prava. Prije dvije godine imali smo 700 učenika, a prošle godine 500 studenata, naglasila je Ramiza Šejto, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Centra.

 

Jedna od dobitnica školskog pribora je i dijete šehida Edina Kurtović koja je na trećoj godini Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

 

– Svake godine putem ovog Udruženja dobijamo školski pribor pred početak školske godine. Zahvaljujem se Udruženju i Općini Centar na ovoj pomoći i pažnji koju nam ukazuju. Osim podjele pribora ova organizacija uvijek nam je na raspolaganju kada treba da pomogne djeci šehida i poginulih boraca, kazala je Edina.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti