Završeno asfaltiranje Ulice Dola

Na osnovu ugovora o sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji ulica na području općine Centar Sarajevo, završeno je asfaltiranje Ulice Dola (MZ „Mejtaš-Bjelave). Finansijer projekta je Općina Centar, koja je za ovu namjenu iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 185.619 KM, a izvođač radova je bila građevinska firma „Bosman“ d.o.o. Sarajevo. Za nadzor je bila zadužena firma „Coning“ d.o.o.
Završeno asfaltiranje Ulice Dola

Radnici firme „Bosman“ uklonili su stari oštećeni asfalt i dotrajalu podlogu kolovozne konstrukcije umjesto koje su postavili novu, te položili donji noseći sloj-tampon. Zbog sprječavanja eventualnih oštećenja asfalta postavljeni su novi betonski ivičnjaci, te betonirane pješačke staze na koje su položene kulir ploče. Prije asfaltiranja nivelisani su šahtovi i šiberi za vodu. Ugrađene su i nove slivne rešetke.

 

Također, za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Dola, Općina Centar je iz budžeta izdvojila 228.470 KM.

 

Prema ovom projektu, kojeg su po nalogu Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar uradili stručnjaci iz preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ koji su također bili i realizatori projekta u pomenutoj ulici, zamijenjene su stare vodovodne cijevi u dužini od 145 metara i izgrađena separatna kanalizaciona mreža, nakon čega su radnici firme „Bosman“ završili asfaltiranje kompletne ulice.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti