Općina Centar donirala 8.000 KM za nabavku kompjutera u OŠ „Safvet-beg Bašagić“

Nastavljajući dugogodišnju praksu ulaganja u obrazovanje, Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, uz prethodno razmatranje potreba i stanja svih škola na području ove lokalne zajednice, donirala je 8.000 KM OŠ „Safvet-beg Bašagić“ i na taj način učenicima ove škole obezbijedila bolje uslove za sticanje novih znanja.
Općina Centar donirala 8.000 KM za nabavku kompjutera u OŠ „Safvet-beg Bašagić“

Donirana sredstva utrošena su za nabavku informatičke opreme.

 

Za donaciju se zahvalila direktorica Lejla Dizdarević, naglasivši da je kupovina nove informatičke opreme bila prijeko potrebna, s obzirom da tehnologija napreduje, a njihovi računari su bili stari.

 

-Prema godišnjem planu rada škole pismeno smo ukazali da su za kabinet informatike potrebni novi računari iz razloga što su oni na kojima smo radili dotrajali i datirali još iz 1999.godine. S obzirom da su sredstva koja mi imamo na raspolaganju jako mala, a informatička oprema dosta skupa, Općina Centar nam je izašla u susret i dodijelila novac kojim smo obnovili kabinet i kupili jedanaest novih računara i na tome smo im jako zahvalni. Učenici su jako sretni i zadovoljni jer su dobili nove računare. Stara oprema bila je starija i od njih samih. Nova oprema će mnogo značiti i za buduća takmičenja iz informatike, koja će se od sada moći održavati i u našoj školi s obzirom da imamo nove računare, istakla je Dizdarević.