Za izgradnju vodovodne mreže u Ulici Grdonj izdvojeno 100.000 KM

Sporazumom o sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji vodovodnog i kanalizacionog sistema na području općine Centar, kojeg je Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar Sarajevo u ime investitora potpisao sa predstavnicima Kantonalnog komunalnog preduzeća ''Vodovod i kanalizacija'' kao izvođača radova, iz budžeta Općine izdvojeno je 100.000 KM za izgradnju vodovodne mreže u Ulici Grdonj kod broja 65.
Za izgradnju vodovodne mreže u Ulici Grdonj izdvojeno 100.000 KM

Realizacija ovog projekta, kojeg su po nalogu Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar uradili stručnjaci iz KJKP ''Vodovod i kanalizacija'', bit će od velikog značaja za stanovnike ove ulice.

 

Radnici građevinske firma „Grakop“, koja je angažovana kao podizvođač radova, uklonit će stari asfalt na dijelu kojim prolazi trasa projektovanog cjevovoda, iskopati zemlju, nasuti podlogu od pijeska i nakon polaganja cijevi zatrpati rov kanala cijelom dubinom šljunkovitim materijalom. 

 

Radnici KJKP „Vodovod i kanalizacija“ položit će daktilni cjevovod, testirati, očistiti i dezinficirati mrežu, te priključiti objekte.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti