Predstavnici Judo cluba „Sarajevo“ posjetili Općinu Centar

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar prof. dr. Nedžad Ajnadžić u utorak 20. oktobra 2015. godine primio je u posjetu predstavnike Judo cluba „Sarajevo“ koje je predvodio trener Emir Ibragić koji je ovom prilikom kazao da se sjedište ovog najtrofejnijeg judo kluba nalazi na području općine Centar.
Predstavnici Judo cluba „Sarajevo“ posjetili Općinu Centar

–U našem klubu 90 djece uzrasta od 5 do 18 godina vrijedno treniraju i osvajaju mnogobrojne medalje na sportskim takmičenjima. Nadam se da ćemo dobiti bolje uslove za treniranje, jer ćemo se moći bolje spremati za takmičenja sa kojih smo do sada uvijek donosili neku od medalja čime mi predstavljamo ne samo naš klub i naš grad nego matičnu Općinu Centar, istakao je Ibragić.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je gostima zaželio još dosta sportskog uspjeha.

 

–Općina Centar koju predvodi načelnik Dževad Bećirević zajedno sa Općinskim vijećem prepoznaje i podržava ovakve aktivnosti koji imaju za cilj da se omladina bavi sportom, što predstavlja jedan od načina na koji možemo mijenjati okruženje, društvenu zajednicu i Bosnu i Hercegovinu okretati prema Evropskoj uniji, gdje neke nove vrijednosti poput sporta zauzimaju visoko mjesto na rang ljestvici društvenih vrijednosti. Općina Centar je jučer objavila javni poziv za sufinansiranje projekata iz oblasti sporta na koji se vaš klub mora obavezno prijaviti, naglasio je Ajnadžić.

 

Amina Crnčalo je državna prvakinja u judou, ima 9 godina i ide u četvrti razred Osnovne škole „Čengić Vila I“.

 

-Sa sedam godina sam počela trenirati u ovom klubu i do sada osim što sam postala državna prvakinja također sam na održanim takmičenjima osvojila preko 45 medalja. Pobjeđivala sam i dječake, kazala je Amina.

 

Edin Merdan, koji ide u četvrti razred OŠ „Mirsad Prnjavorac“,  također je osvajač 46 medalja na takmičenjima. Judo je počeo trenirati sa četiri godine i ljubav prema ovom sportu mu je prenio njegov otac koji je također trenirao ovaj sport.

 

Među gostima je bio i šestogodišnji Faruk Beširević, učenik prvog razreda Osnovne škole „Čengić Vila I“.

 

–Judo sam počeo trenirati sa tri godine i do sada sam osvojio deset medalja. Za ovaj sport sam se odlučio na nagovor mog oca, jer je judo dobar sport i od njega se dobiju pravi mišići, istakao je Faruk.

 

Današnjoj posjeti je također prisustvovao i savjetnik predsjedavajućeg Vijeća Emir Muminović.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti