Klimatska rehabilitacija boračke populacije u Neumu

Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar Sarajevo 26 članova Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Centra je ove godine boravilo, po sedam dana, u Neumu.
Klimatska rehabilitacija boračke populacije u Neumu

–Nakon zaprimljenih zahtjeva za klimatsku rehabilitaciju boračke populacije i članova njihovih porodica, Komisija za socijalno-statusna pitanja utvrđuje prioritete za slanje na more. Glavni kriteriji kojima se rukovodi naša Komisija je socijalna situacija u kojoj se nalazi porodica, te potreba za rehabilitacijom. Proteklih godina smo slali samo starije članove udruženja, dok je novija praksa da sa njima idu i njihova djeca, te supružnici. Za ovaj projekt je iz općinskog budžeta izdvojeno 10.165 KM, objasnila je Ramiza Šejto, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Centra.

 

Općina Centar je obezbijedila sredstva za pomenutu rehabilitaciju što, osim smještaja, uključuje i besplatan prevoz do odmarališta, te tri obroka dnevno.

 

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za projekte koje realizuje Udruženje porodica šehida i poginulih boraca Centra izdvojen je iznos od 59.300 KM.