Nova edukativna radionica u Mjesnoj zajednici „Džidžikovac-Koševo I“

U prostorijama Mjesne zajednice „Džidžikovac-Koševo I“ (Hasana Kikića 8) biće organizovana kreativna radionica pod nazivom „Decoupage“, koja je namijenjena mladima sa područja ove mjesne zajednice.
Nova edukativna radionica u Mjesnoj zajednici „Džidžikovac-Koševo I“

-Odlučili smo se da pokrenemo radionicu iz ove kreativne tehnike, koja je u Evropu stigla iz Kine, a za koju nije potreban poseban talenat. Uz malo truda i preciznosti nastaju veoma lijepa umjetnička djela, tako da se do 23. oktobra mogu prijaviti svi zainteresovani za ovu radionicu. Radionice će započeti u subotu 24. oktobra, a svi prisutni će imati iskusnog mentora koji će im pokazati tehniku dekorisanja prozora, lampiona, kutija za nakit..., staru nekoliko vijekova. U decembru ove godine planiramo organizovati izložbu u prostorijama naše mjesne zajednice gdje će biti izloženi svi radovi nastali tokom trajanja radionice, kazala je Ismeta Mameledžija, sekretar MZ „Džidžikovac-Koševo I“ koja je zajedno sa savjetom ove mjesne zajednice pokrenula inicijativu za održavanje radionice.

 

Svi koji žele savladati ovu tehniku ukrašavanja mogu se prijaviti putem mail adrese: mz.dzidzikovac@centar.ba, na broj telefona 033/667-475 ili lično u prostorijama ove mjesne zajednice Hasana Kikića 8.

 

Projekat je podržala Komisija Općinskog vijeća za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima koja je odobrila iznos od 800 KM.