Predstavnici Općine Foča-Ustikolina u posjeti Općini Centar

U posjetu Općini Centar Sarajevo, u utorak 13. oktobra 2015. godine, stigli su predstavnici Općine Foča-Ustikolina koje je ugostio doc. dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar.
Predstavnici Općine Foča-Ustikolina u posjeti Općini Centar

Gosti su se ovom prilikom zahvalili na dosadašnjoj podršci koju je Općina Centar pružila ovoj maloj općini i njenim stanovnicima. Predsjedavajući Ajnadžić je kazao da Općina Centar želi nastaviti dobru saradnju sa lokalnom zajednicom iz Ustikoline s ciljem podrške održivom povratku, sa posebnim akcentom na porodice koje su u stanju socijalne potrebe. 

 

Zijad Kunovac, načelnik Općine Foča-Ustikolina istakao je da je cilj posjete zahvala Općini Centar i Općinskom vijeću za dosadašnju podršku ovoj lokalnoj zajednici.

– Svaki projekat s kojim smo aplicirali prema Općini Centar imao je podršku, a posebno u periodu prošlogodišnjih velikih poplava kao i snježnih nanosa koje su pravile probleme našim stanovnicima. Tokom protekle četiri godine Općina Centar je za sanaciju šteta na području naše općine svake godine izdvajala iznose od 15.000 do 20.000 KM, što je potaklo i ostale općine u Bosni i Hercegovini da se uključe u akciju pomoći našoj zajednici. Cjelokupno stanovništvo naše općine su povratnici koji su se tokom agresije na BiH morali iseliti i koji su se nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma vratili u prijeratne kuće za koje smo morali obnoviti kompletnu infrastrukturu razorenu tokom rata. Tada su nam osim donatora također pomoć pružile i općine iz Kantona Sarajevo, na čemu smo im posebno zahvalni, naglasio je Kunovac.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti