Novo biciklističko parkiralište u Ćemaluši

Općina Centar Sarajevo, s ciljem promovisanja i podrške biciklističkom sportu, finansirala je izgradnju još jednog parkirališta za bicikle u Ulici Ćemaluša. S obzirom da se navedeno parkiralište nalazi u centru grada, omogućit će sigurno odlaganje bicikala u strogoj gradskoj jezgri.
Novo biciklističko parkiralište u Ćemaluši

Damir Margeta iz Udruženja Giro di Sarajevo istakao je da su stalci postavljeni u takvom rasporedu da ne sužavaju trotoar, ne smetaju pješacima pri njihovom kretanju, a u isto vrijeme onemogućavaju neodgovorne vozače da trotoar koriste kao parking.

-Ovo je drugi projekat ove vrste koji smo realizovali s Općinom Centar. Prije dvije godine za Općinu Centar projektovali smo parkiralište kod BBI Centra. Parkiralište u ulici Ćemaluša se sastoji od deset stalaka koji su dvostrano orijentisani i imaju kapacitet 20 parking mjesta za bicikla. Ovo parkiralište je specifično po tome što je po prvi put upotrijebljen takozvani A-stalak, koji je napravljen tako da ima visok stepen osiguranja protiv krađe i uništavanja bicikala. Spomenuti stalci omogućavaju da se jednim sigurnosnim elementom vežu najmanje dva elementa bicikla, kazao je Margeta.

 

Općina Centar za ovu namjenu iz budžeta za 2015. godinu izdvojila je 16.000 maraka, a izvođač radova bila je firma „Sela“.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti