Općina Centar izdvojila 7.000 KM za zamjenu stolarije na OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“

Iz budžeta Općine Centar Sarajevo za 2015. godinu za OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ izdvojeno je 7.000 KM. Ovom donacijom Općina Centar nastavlja tradiciju ulaganja u poboljšanje uslova rada u školama i vrtićima.
Općina Centar izdvojila 7.000 KM za zamjenu stolarije na OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“

Dika Kurtagić, direktorica OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ naglasila je da podrška, koju godinama dobijaju od Općine Centar, znači puno za razvoj same škole i za poboljšanje uslova.

 

-U posljednjih deset godina dobijamo značajna sredstva od Općine Centar za unapređenje nastavnog procesa i poboljšanje rada škole. Zahvalni smo načelniku Općine Centar Dževadu Bećireviću koji nam je do sada donirao sredstva za novu ogradu i za uređenje dvorišta, tako da naši učenici imaju nove plohe i bez straha od pada slobodno se igraju. Nakon vremenskih nepogoda i obilnih snježnih padavina donirana su nam sredstva kojima smo zamijenili dio krova i prozora, a kroz ekološke projekte smo uređivali ostale zelene površine i površine koje su pravljene od kamena. Sredstva koja imamo na raspolaganju jako su mala u odnosu na naše potrebe, tako da svaka pomoć dobro dođe. Izdvojeni novac za našu školu iz ovogodišnjeg budžeta Općine Centar iskoristili smo za zamjenu dotrajale stolarije. Trudimo se da preventivno reagujemo kako ne bi došlo do nezgoda. Tako je bilo i ovaj put kada je u pitanju stolarija koja je stara i u lošem stanju. Svakako da će učionice sada biti mnogo toplije i imati bolju izolaciju, čime će se smanjiti potrošnja energije, istakla je Kurtagić.