Općina Centar donirala tri hiljade KM osnovnoj školi KŠC

Tradicionalno, Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja značajna sredstva za poboljšanje uslova boravka u osnovnim školama na njenom području, ali i za nabavku ruksaka i pribora za polaznike u osnovnu školu.
Općina Centar donirala tri hiljade KM osnovnoj školi KŠC

Ove godine u osnovnu školu Katoličkog školskog centra upisan je 151 prvačić, najviše od svih škola na području Općine Centar. Tim povodom, u ime načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića, Mustafa Resić, njegov savjetnik posjetio je 9. oktobra Katolički školski centar gdje su ga ugostili Kristina Perić, direktorica osnovne škole KŠC, Vesna Kriste, direktorica Srednje medicinske škole KŠC i Vatroslav Čelar, direktor Opće realne gimnazije KŠC.

 

Resić je tom prilikom direktorici Perić uručio i dokumet prema kojem je iz općinskog budžeta izdvojeno tri hiljade maraka za OŠ Katolički školski centar za nabavku projektora.

-Općina Centar i načelnik Bećirević nastavljaju svoju dugogodišnju praksu pomaganja obrazovnim ustanovama. Čast mi je što sam ovdje, u školi koja je upisala najveći broj prvačića i što imamo mogućnost da pomognemo. Nadam se da ćemo i u budućnosti moći finansijski pomagati rad ove ustanove, naglasio je Resić.

 

Direktorica Perić se zahvalila na donaciji.

-Želim se zahvaliti Općini Centar i načelniku Bećireviću. Ne treba posebno napominjati koliko je svaki izdvojeni novčić važan i koliko je koristan za unapređenje odgojno-obrazovnog procesa. Finansijska podrška Općine Centar je nešto što će zaista unaprijediti odgojno-obrazovni proces, ne samo osnovne škole već i Srednje medicinske i Opće realne gimnazije, istakla je Perić.