Načelnik Orašja Đuro Topić uručio zahvalnicu Bećireviću za pomoć u saniranju posljedica prošlogodišnjih poplava

Općinsko vijeće Centar Sarajevo, na prijedlog načelnika Dževada Bećirevića, prošle godine u maju odobrilo je iznos od 500.000 KM za pomoć lokalnim zajednicama nastradalim u teškim poplavama. Iz navedenih sredstava pomoć je uručena za više od 40 lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine.
Načelnik Orašja Đuro Topić uručio zahvalnicu Bećireviću za pomoć u saniranju posljedica prošlogodišnjih poplava

Jedna od lokalnih zajednica koja je tada dobila pomoć bila je i Općina Orašje za koju je izdvojeno 20 hiljada maraka. Kao izraz zahvalnosti na pomoći u najtežim trenucima, načelnik Općine Orašje Đuro Topić posjetio je 9. oktobra 2015. godine Općinu Centar gdje ga je ugostio načelnik Bećirević.

 

Prema riječima Topića, uprava Općine, ali i stanovnici Orašja nisu zaboravili one koji su među prvima priskočili u pomoć.

-Mi smo ove godine odlučili da posjetimo i zahvalimo onima koji su nam pritekli u pomoć kad nam je bilo teško. Zahvaljujemo načelniku Bećireviću i svima koji su učestvovali u donošenju odluke da se Općini Orašje dodijeli 20 hiljada maraka koje smo utrošili prvenstveno za obnavljanje stambenih objekata. U majskim poplavama u Orašju je oštećeno 2170 objekata. Općina Centar je na neki način glavni grad BiH i svojim primjerom je pokazala da ima osjećaja za svaki dio naše države i to bi trebao biti primjer svima nama da se međusobno pomažemo. Smatram da je potez načelnika Bećirevića i Općine Centar u tom trenutku podstakao i druge da pomognu svima koji su se našli u teškoj situaciji. Vjerujem da ćemo nastaviti saradnju i u budućnosti, naglasio je Topić.

 

Topić je na kraju načelniku Bećireviću uručio zahvalnicu za pomoć u saniranju posljedica i pomoć stanovništvu Orašja nakon poplava u maju 2014. godine.