Udruženju „Svjetlo“ donirano 3.000 KM

Stvaranje ambijenta gdje će se sresti oni koji žele i mogu pomoći osobama kojima je to neophodno misija je Udruženja NVO altruista za pomoć osobama s umanjenim sposobnostima „Svjetlo“.
Udruženju „Svjetlo“ donirano 3.000 KM

Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem i ove godine aktivno učestvuje u pomoći ovom udruženju finansiranjem projekta „Edukativni centar za socijalno uključivanje „S...““ sa 3.000 KM.

 

Udruženje postoji 10 godina i djeluje u interesu poboljšanja kvaliteta života mladih sa umanjenim sposobnostima.

-Dvije radionice koje finansira Općina Centar su ekologija i društvene aktivnosti. Radionice održavamo u prostorijama Edukativnog centra za socijalno uključivanje „S“ dva puta sedmično ponedjeljkom i četvrtkom od 11 do 15 sati, za 24 mlade osobe. Kada je riječ o društvenim aktivnostima nastojimo grupi razviti logičke i psihomotoričke sposobnosti. Kroz ekološku radionicu najviše pažnje posvećujemo da mlade ekološki osvijestimo. Mislim da smo u tome i uspjeli, jer sada svi nose cekere kada idu u prodavnicu, a ne vrećice, otpatke stavljaju u torbu, ne hrane golubove bilo gdje nego na posebnim predviđenim mjestima i slično, kazala je voditeljica programa ekologije i društvenih aktivnosti Ivana Kerleta.