Mališani iz vrtića odigrali predstavu ''Mi smo mala družina''

Za polaznike vrtića sa područja općina Centar i Stari Grad na sceni Centra za kulturu Sarajevo (Jelića 1) 7. oktobra 2015. godine odigrana je predstava pod nazivom ''Mi smo mala družina'', koju su za svoje vršnjake priredila djeca iz vrtića ''Dječiji grad'' sa Mojmila zajedno sa vaspitačicama iz nekoliko vrtića koji djeluju pod okriljem JU ''Djeca Sarajeva''.
Mališani iz vrtića odigrali predstavu ''Mi smo mala družina''

Prije početka predstave mališani koji su došli kao publika predstavili su se izvođenjem dječijih pjesmica i recitacija.

 

Abida Kapetanović, koordinator odgojno-obrazovnog rada u JU ''Djeca Sarajeva'' je kazala da je povodom obilježavanja Dječije nedjelje ova javna ustanova pripremila mnogobrojne aktivnosti. -U saradnji sa Centrom za kulturu organizovali smo dolazak oko 200 djece iz vrtića Šareni voz, Slavuj, Makovi, Skenderija (općina Centar), Biseri, Bajka, Pčelica (općina Stari Grad) da prisustvuju današnjoj predstavi koju su napravili njihovi vršnjaci i vaspitačice. Na ovaj način smo, kao i prethodnih godina, povezali kapacitete i kreativnost naših odgajatelja koji su pripremili predstavu primjerenu djeci predškolskog uzrasta, navela je Kapetanović.

 

Dječija predstava je izvedena u okviru osmog Dječijeg  festivala ''Hajde svijete budi dijete'' koju organizuje Centar za kulturu pod pokroviteljstvom Općine Centar.

 

Istog dana u popodnevnim satima u prostorijama Centra za kulturu je naša renomirana glumica Jasna Diklić održala dramsku radionicu za nastavnike osnovnih škola sa područja općine Centar.

 

Trećeg dana festivala, u četvrtak, 8. oktobra na repertoaru Centra za kulturu u Jelićevoj je predstava ''Bajkina bajka'' u kojoj igraju Suada Ahmetašević i Mario Drmać.