Otvorena izložba dječijih radova u Centru za kulturu

Drugog dana održavanja Dječijeg festivala „Hajde svijete budi dijete“ u galeriji Centra za kulturu „Sarajevo“ u Jelićevoj ulici na broju 1 otvorena je izložba dječijih likovnih radova koje su napravili polaznici likovne sekcije Centra za mlade na Gorici, te članova Udruženja za podršku i pomoć djeci i roditeljima ''Čarobna kućica''.
Otvorena izložba dječijih radova u Centru za kulturu

U prisustvu mališana iz vrtića iz Centra i Starog Grada Senad Bostandžić, direktor Centra za kulturu „Sarajevo“ otvarajući izložbu kazao je da je ona rezultat saradnje Centra za kulturu, odnosno Centra za mlade na Gorici i Udruženja „Čarobna kućica“.

 

Nataša Trbonja, predsjednica Skupštine Udruženja ''Čarobna kućica'' istakla je da su radove napravila djeca predškolskog i školskog uzrasta koja svakodnevno dolaze u prostorije udruženja.

–Djeca su radila na temu jeseni i obuhvaćeno je sve ono što djeca trebaju da znaju o promjenama u prirodi koje se dešavaju kada nastupi ovo godišnje doba . Oko 20 djece predškolskog uzrasta, te tri učenika prvog i drugog razreda iz Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ su učestvovala u kreiranju dva velika panoa na zadatu temu, objasnila je Trbonja, dok je Muhidin Magoda učenik drugog razreda Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ objasnio način na koji su napravljeni likovni radovi predstavljeni na izložbi. 

Pokrovitelj osmog po redu Dječijeg festivala „Hajde svijete budi dijete“ je Općina Centar.