Pomoć Općine Centar Čajniču za sanaciju šteta od poplava

Općina Centar je iz sredstava budžeta za 2015. godinu, namijenjenih za pomoć drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća, izdvojila 25.000 KM za pomoć Općini Čajniče. Navedena sredstva bit će iskorištena za sanaciju putne komunikacije na lokalitetu Haskovići-Dužice u mjesnoj zajednici Batovo.
Pomoć Općine Centar Čajniču za sanaciju šteta od poplava

Tim povodom je Mustafa Resić, savjetnik načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića, zajedno sa Vahidom Bećirevićem, pomoćnikom načelnika za Civilnu zaštitu i predstavnicima povratnika sa ovog lokaliteta, posjetio Čajniče, gdje je sa načelnikom te Opštine Goranom Karadžićem potpisan protokol o pomenutoj donaciji.

 

Ovom prilikom Resić je istakao da Općina Centar, predvođena načelnikom Bećirevićem, u kontinuitetu iskazuje senzibilitet prema općinama koje su stradale u prošlogodišnjim majskim poplavama, te da će i ubuduće, kao izraz solidarnosti, pružati pomoć, posebno ekonomski slabije razvijenim općinama na području cijele Bosne i Hercegovine.

 

Uz riječi zahvalnosti Općini Centar, načelnik Karadžić je dodao da je donacija veoma značajna jer postoji projekt za obnovu ove putne komunikacije.

-Općina Čajniče želi razvijati turističku ponudu jer imamo prirodne resurse koji mogu biti interesantni investitorima, ali i turistima. To je velika šansa za razvoj naše lokalne zajednice i ovaj prostor možemo pretvoriti u veliki zdravstveni centar s obzirom da raspolaže sa 20 hiljada hektara visokih crnogoričnih šuma, čuvenom čajničkom vodom i izvanredno čistim zrakom, o čemu govori i činjenica da je još Austro-ugarska na prelijepom lokalitetu Metaljke izgradila lječilište. Naravno, sve bi to vodilo zapošljavanju i privrednom razvoju Čajniča, naglasio je Karadžić.