Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Fadila Jahića Španca

Na osnovu sporazuma o sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji vodovodnog i kanalizacionog sistema na području općine Centar, preduzeće ''Vodovod i kanalizacija'' započelo je radove u Ulici Fadila Jahića Španca, za koje je iz budžeta Općine Centar Sarajevo izdvojeno 544 hiljada KM.
Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Fadila Jahića Španca

Od navedenog iznosa za rekonstrukciju vodovodne mreže izdvojeno je 154.805 KM, a za rekonstrukciju kanalizacije 383.010 KM.

 

Kako je planirano projektom, kojeg su po nalogu Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar uradili stručnjaci ViK-a, izvršit će se montaža cjevovoda, uključujući testiranje, čišćenje, dezinfekciju kompletnih podzemnih hidranata, priključenje objekata na novu mrežu i izrada separatne kanalizacione mreže. Kao podizvođač radova angažovana je građevinska firma „Grakop“.

 

Prema riječima Muje Topalovića, šefa gradilišta, radnici navedene firme će ukloniti stari asfalt na dijelu kojim prolazi trasa projektovanog cjevovoda, iskopati zemlju, nasuti podlogu od pijeska i nakon polaganja cijevi zatrpati rov kanala cijelom dubinom šljunkovitim materijalom.         

 

Prema sporazumu o sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji vodovodnog i kanalizacionog sistema, Općina Centar je također izdvojila 100.000 KM za izgradnju vodovodne mreže u Ulici Grdonj kod broja 65.