Uskoro završetak sanacije pješačkih staza i stepeništa u Ulici Asima Ferhatovića

Sanacija i popravka pješačkih staza i stepeništa u Ulici Asima Ferhatovića od broja 11 do 13 privodi se kraju. Realizacijom navedenog projekta omogućit će se lakša i brža pješačka komunikacija za građene koji, po završetku radova, više neće imati problema sa silaskom niz ovu strmu padinu, posebno u zimskom periodu.
Uskoro završetak sanacije pješačkih staza i stepeništa u Ulici Asima Ferhatovića

Izvođač radova je firma "Sela" d.o.o. sa kojom je, u ime Općine Centar, načelnik Dževad Bećirević potpisao okvirni sporazum o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda u 2015. godini, a vrijednost investicije, koju finansira Općina Centar, iznosi 12.431 KM.

 

Prema informacijama Mesuda Zimića, šefa gradilišta firme „Sela“, sanacija se odvija po planu i radovi će uskoro biti završeni.

-Stepenište i pješačke staze u Ulici Asima Ferhatovića bili su u lošem stanju, te smo pristupili njihovoj sanaciji. Nakon što smo uklonili stare oštećene staze i stepenište, izgradili smo nove betonske. Duž stepeništa smo ugradili rigole–kanale za odvod površinskih voda.  U toku je postavljanje kulir ploča, nakon čega će biti postavljena i pješačka ograda, kazao je Zimić.

 

Za nadzor je zadužena firma ''Coning'' d.o.o. iz Sarajeva.