Zahvalnica Općini Centar za donaciju Fakultetu za kriminalistiku

U sarajevskoj Vijećnici, 2. oktobra 2015. godine, gdje se trenutno održava završna plenarna sesija Međunarodne naučne konferencije ''Kriminologija i kriminalistika u funkciji upravljanja kvalitetom sistema sigurnosti'', dekan sarajevskog Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije prof. dr. Nedžad Korajlić uručio je zahvalnicu načelniku Općine Centar Sarajevo Dževadu Bećireviću za podršku Općine koja je toj visokoškolskoj ustanovi donirala 10.000 KM.
Zahvalnica Općini Centar za donaciju Fakultetu za kriminalistiku

Zahvalnicu je u ime načelnika Bećirevića preuzela Jasna Beba, sekretar Općinskog organa uprave.

 

Prof. dr. Korajlić je, u svoje i u ime Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, iskazao zahvalnost Općini Centar i načelniku Bećireviću na ovoj, za njih veoma značajnoj donaciji.

 

Prema dekanovim riječima, ta sredstva će biti iskorištena za nabavku neophodne informatičke opreme koja je od izuzetnog značaja za Fakultet i velika podrška akademskom osoblju u daljem nastavno-naučnom radu.

 

Ovo nije prva donacija Općine Centar Sarajevo Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, već nastavak podrške koju Općina pruža, ne samo ovoj, već i brojnim drugim obrazovnim institucijama.