Prvačići iz OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ posjetili MZ „Mejtaš-Bjelave“ i DVD „Bjelave“

U okviru Dječije nedjelje koja traje od 1. do 7. oktobra 2015. godine učenici prvih razreda Osnove škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ posjetili su Mjesnu zajednicu „Mejtaš-Bjelave“.
Prvačići iz OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ posjetili MZ „Mejtaš-Bjelave“ i DVD „Bjelave“

Učenike su ugostili predsjednik Savjeta MZ Rusmir Avdić i  Sekretar MZ Selma Piljević, koji su ih ovom prilikom upoznali sa poslovima i zadacima Mjesne zajednice i Općine Centar Sarajevo.

 

Učiteljica Edita Salčinović je naglasila da je ovo za mališane prvi mali izlet i nisu krili svoju radost i uzbuđenje.

-Ova posjeta učenicima prvih razreda znači mnogo jer je ovo jedinstvena prilika da se upoznaju sa svojom okolinom, mjesnom zajednicom na kojoj se nalazi njihova škola i sa Općinom Centar. Nisu znali šta ih očekuje i gdje će tačno da dođu, pa su bili veoma nestrpljivi prije samog polaska. Djeca su sretna i aktivnost ove vrste je za svaku pohvalu, kazala je Salčinović.

 

Nakon kratkog upoznavanja sa poslovima Mjesne zajednice, učenici su sa svojim učiteljicama i predstavnicima MZ „Mejtaš-Bjelave“ posjetili Dobrovoljno vatrogasno društvo „Bjelave“ gdje ih ugostio komandir Sulejman Vranac.

Vatrogasci su ovom prilikom prvačićima pokazali opremu koju koriste u intervencijama prilikom gašenja požara, a vrhunac posjete bila je njihova vožnja u vatrogasnom kamionu.