U toku izgradnja nove pješačke staze i stepeništa u Jukićevoj ulici

Stanovnici Jukićeve ulice od broja 11 do 13 uskoro će imati olakšan pristup svojim domovima.
U toku izgradnja nove pješačke staze i stepeništa u Jukićevoj ulici

Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem nastavila je trend ulaganja značajnih finansijskih sredstava u komunalnu infrastrukturu.

 

Za navedeni projekat koji se realizuje na osnovu okvirnog sporazuma o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području općine Centar, koji je u ime Općine načelnik Bećirević potpisao sa direktorom firme "Sela" d.o.o. Seadom Tutićem, izdvojeno je 19.322 KM. Izgradnja stepeništa započeta je prije nekoliko dana, a ukoliko vremenski uslovi dozvole završetak radova planiran je u narednoj sedmici.

 

Stanovnici Jukićeve ulice pohvalili su projekat Općine Centar.

 

-Ovi radovi nama mnogo znače jer ćemo sada imati uređen i mnogo lakši pristup zgradama. Kada se sav posao završi najveću korist imat će osobe s invaliditetom i teže pokretne osobe, kojima je pristup bio otežan, kazao je jedan od stanara zgrade u Jukićevoj ulici.

 

U dosadašnjem toku radova porušene su dotrajale betonske staze i pripremljen teren za dalje izvođenje radova. Radnici će porušiti i staro stepenište, položiti tamponski sloj i betonirati staze. Ugovorom je predviđeno i postavljanje kulir ploča i pješačke ograde koja će na kraju radova biti ofarbana.