Finansijska podrška Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi KS

Davalac krvi može biti svaka zdrava, odrasla osoba, starosti od 18 do 65 godina kod koje se ljekarskim pregledom i provjerom krvne slike utvrdi da davanje krvi neće ugroziti ni nju, niti osobu kojoj bi se ta krv darovala.
Finansijska podrška Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi KS

Općina Centar Sarajevo prepoznala je važnost darivanja krvi i ove godine izdvojila je 4.000 KM Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi Kantona Sarajevo, za projekat „Darujmo život – darujmo radost“.

 

Prema riječima predsjednika Udruženja Edina Kadrića, radi se o višegodišnjem projektu. Udruženje egzistira pet godina i ima oko 500 članova koji su u proteklih godinu dana darovali više od 1200 doza krvi.

 

-Naša očekivanja i želje su da se podigne svijest o značaju dobrovoljnog darivanja krvi, da se popravi društveni status dobrovoljnih davalaca krvi koji je trenutno neprihvatljiv, da društvena zajednica prepozna da su dobrovoljni davaoci krvi nacionalno blago, te da darivanje postane sastavni dio opće kulture svakog čovjeka... Općina Centar sve vrijeme je uz nas i jedini je subjekt društvene zajednice koji već pet godina kontinuirano daje konkretnu podršku. Sa načelnikom Dževadom Bećirevićem i Službom za obrazovanje, kulturu i sport imamo izuzetno dobru saradnju i lijepa iskustva. Zahvalni smo na podršci koju dobijamo od Općine Centar, kazao je Kadrić.