Potpisan ugovor za izradu dokumentacije za komunalne projekte u Centru

Načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević zajedno sa Mirsadom Helegom, direktorom Javnog preduzeća „Zenica“, potpisao je ugovor kojim će pomenuto javno preduzeće za potrebe realizacije komunalnih projekata na području općine Centar izraditi investiciono-tehničku dokumentaciju i projektantski nadzor.
Potpisan ugovor za izradu dokumentacije za komunalne projekte u Centru

Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar provela je proceduru u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH gdje je ovo preduzeće dalo najpovoljniju ponudu.

 

Potpisanim ugovorom obuhvaćeno je 15 komunalnih projekata čija investiciona vrijednost iznosi gotovo 400.000 KM, a u planu je sanacija zida u Ulici Avde Jabučice 46, proširenje dijela Odobašine ulice na skretanju za naselje Crni Vrh, sanacija Ulice Omera Stupca od broja 6 do Kalemove ulice, asfaltiranje dijela Nahorevske ulice 86-90, te dijela Ulice 105. motorizovane brigade.

 

Također, JP „Zenica“ će uraditi glavni projekat za sanaciju trotoara u Ulici Franca Lehara na Marijin Dvoru na dijelu od Srednje građevinsko-geodetske škole do Kranjčevićeve ulice, sanaciju Ulice Debelo brdo, te Tešanjske ulice na dijelu između ulica Kalemova i Halida Kajtaza, kao i na dijelu Tešanjske ulice odnosno sanacija pristupne saobraćajnice do broja 24a.

 

Od projekata saobraćajne signalizacije angažovano javno preduzeće „Zenica“ će uraditi glavne projekte za ulice: Dejzina Bikića, dijela ulice Bardakčije, Kalmija Baruha, Hasana Sušića te dopunu saobraćajne signalizacije u ulicama Aleksandra Puškina na Nahorevu i u Ulici Budakovići na Bardakčijama.