Članovi komisija za turizam i ekologiju posjetili vodopad Skakavac

Na svega 12 kilometara sjeverno od Sarajeva nalazi se vodopad Skakavac, jedan od najvećih i najljepših vodopada u Bosni i Hercegovini koji predstavlja važnu turističku atrakciju.
Članovi komisija za turizam i ekologiju posjetili vodopad Skakavac

Općina Centar Sarajevo na čijem teritoriju se nalazi vodopad Skakavac prepoznala je važnost ovog turističkog lokaliteta i u tu svrhu članovi Komisije za ekologiju i zaštitu kulturnog i prirodnog naslijeđa i Komisije za turizam posjetili su pomenuto područje, a delegaciju Općine Centar ugostio je Osman Delić, direktor KJU Zaštićena područja Kantona Sarajevo koja upravlja ovim lokalitetom.

 

Član komisije za turizam Ramiz Abaza nije krio svoje zadovoljstvo posjetom ovom prirodnom dragulju.

-Posjeta vodopadu Skakavac je ciljana. Direktor Delić nas je upoznao sa stanjem u parku. Mi ćemo preko komisija Općinskog vijeća i načelnika Dževada Bećirevića pokušati osigurati finansijska sredstva kako bi se u što skorije vrijeme riješili gorući nedostaci parka. Prvenstveno, riječ je o lošoj putnoj infrastrukturi, postoji problem elektrifikacije, vodovodne mreže i postavljanja video nadzora. Predstavljen nam je i projekat izgradnje platforme za posmatranje samog vodopada, prije svega namijenjenog djeci i starijim osobama, koji žele, a nisu u mogućnosti da vide vodopad, naglasio je Abaza.

 

U posjeti i obilasku vodopada Skakavac ispred Komisije za ekologiju i zaštitu Kulturnog i prirodnog naslijeđa i Komisije za turizam bili su članovi Safija Porobić, Zlatan Saler, Mujo Slato, Sujeman Halilbegović Sandi i Dženana Cernica.