Strani investitori zainteresovani za ulaganje na području općine Centar

U Općini Centar su u utorak, 22. septembra 2015. godine predsjedavajući Općinskog vijeća Centar doc. dr. Nedžad Ajnadžić i savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić održali sastanak sa predsjednicom Bosansko-mađarskog društva Marikom Strack i saradnicima.
Strani investitori zainteresovani za ulaganje na području općine Centar

Gosti iz Mađarske su iskazali interesovanje za investiciona ulaganja na području općine Centar. Domaćini su ovom prilikom prezentirali nekoliko kapitalnih projekata za buduće investitore, poput izgradnje sportsko-rekreativnog centra na Zlatištu, rekonstrukcije stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu sa izgradnjom hotela i poslovnih centara infrastrukture, izgradnje podzemnih garaža kod Narodnog pozorišta i na Ciglanama te izgradnje poslovnog centra na lokaciji sadašnjeg parkinga kod Gradske tržnice Markale.

 

-Sutra u Sarajevo dolaze stručnjaci koji će, nakon detaljne analize o mogućim investicijama, predložiti investicione projekte na području općine Centar koji bi bili finansirani iz fondova Evropske unije. Realizacija tih projekata predstavljala bi za Sarajevo značajna ulaganja i podizanje standarda naših sugrađana, jer bi na izgradnji objekata bile angažovane domaće firme, a u izgrađenim kompleksima bi bili uposleni naši sugrađani, kazao je Mustafa Resić.

 

Gosti iz Mađarske su pokazali interes da na području općine Centar otvore kancelariju za poslovni inkubator čime bi olakšali proceduru dolaska stranih investitora u ovaj grad, dok su domaćini iz Općine Centar ponudili izdavanje općinskog poslovnog prostora po povoljnim uvjetima.

 

Današnjem sastanku su također prisustvovali Eso Tucaković, vijećnik, Jasmina Polić, direktorica Centra za sport i rekreaciju, predsjednik Bosansko-mađarskog društva Mensur Peljto, Haris Vlajčić, savjetnik i Hajro Mulić.