Šehidskim porodicama povodom Kurban-bajrama uručene novčane donacije

Povodom predstojećeg Kurban-bajrama u Općini Centar Sarajevo 22. septembra 2015. godine upriličen je tradicionalni prijem za 20 šehidskih porodica. Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar doc. dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa dopredsjedavajućim Vijeća Slavenom Kovačevićem ugostio je šehidske porodice kojima je uručena i jednokratna novčana pomoć u iznosu od 100 KM.
Šehidskim porodicama povodom Kurban-bajrama uručene novčane donacije

Ajnadžić je u ime općinskog načelnika Dževada Bećirevića i Općinskog vijeća Centar pozdravio i zaželio dobrodošlicu svim prisutnima uz čestitke za predstojeće dane Bajrama sa napomenom da će Općina Centar ovakvu tradiciju nastaviti održavati povodom svih vjerskih praznika, te da su namjere da se poveća iznos ovih pomoći kao i broj dobitnika.

-Ovo je jedan duboki izraz poštovanja prema liku i djelu onih koji su dali život za odbranu glavnog grada i državu Bosnu i Hercegovinu i svjesni smo da ovakve pažnje nikada nije dovoljno. Za boračku populaciju i njihove porodice vrata Općine Centar su uvijek otvorena, naveo je Ajnadžić.

 

Kovačević je izrazio zadovoljstvo jer se povodom Kurban-bajrama nalazi u društvu porodica šehida.

–Na jedan simboličan način želimo iskazati naše divljenje i poštovanje prema našim herojima. Moram istaći da Općina Centar za sve vjerske praznike priređuje ovakve prijeme kada se susrećemo sa porodicama šehida i poginulih boraca kako bismo pokazali da Centar iskazuje trajnu brigu prema njima, naglasio je Kovačević.

 

Među dobitnicima novčane pomoći Općine Centar je i Jedina Frlj koja je iskazala zahvalnost za ovakvu vrstu pomoći kako bi sa svojom porodicom imala bogatiju trpezu za Bajram.

–Porodicama šehida više znači činjenica da ih se neko sjetio. Moj suprug Mirsad je poginuo 7. decembra 1992. godine na Trebeviću u 38. godini života. Iza njega su ostale tri djevojčice od osam mjeseci, četiri i deset godina. Njegovo mrtvo tijelo smo uspjeli razmijeniti nakon četiri mjeseca i obaviti dženazu u aprilu 1993. godine. Danas su to tri odrasle djevojke i ponosna sam na njih, navela je Frlj.

 

Simbolične donacije povodom Kurban-bajrama dobili su: Sabaheta Drakovac, Emina Kočo, Esma Kutinčić, Dika Sudžuka, Jasna Subašić, Rabija Hota, Alma Đelkić, Habiba Džinić, Muniba Piknjač, Safija Hasanović, Arifa Saračević, Zemina Rondić, Mirsada Mešić, Mukerima Drinjak, Jedina Frlj, Emina Omerović, Bahra Bukva, Fatima Omerspahić, Nusreta Habul, Sabiha Delić.

 

Druženju sa boračkim porodicama prisustvovali su i vijećnik Haris Fazlagić,  pomoćnik načelnika za boračka pitanja Đulaga Hamza i predsjednica općinskog Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Ramiza Šejto.