Članovi savjeta i stanovnici MZ „Park-Višnjik“ čistili parkove i zelene površine

Na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice „Park-Višnjik“ u saradnji sa Štabom civilne zaštite mjesne zajednice organizirana je ekološka akcija tokom koje su članovi Savjeta i stanovnici čistili parkove i zelene površine.
Članovi savjeta i stanovnici MZ „Park-Višnjik“ čistili parkove i zelene površine

Pored toga, izvršena je dezinfekcija u Ulici Stjepana Tomića u blizini Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu gdje su se u posljednje vrijeme pojavili glodari.

 

Dezinfekcija navedene ulice urađena je u saradnji sa firmom Sanacija 3D d.o.o. koja je donirala potrebni materijal za dezinfekciju i deratizaciju prostora.

 

Prema riječima Amara Ibrulja, predsjednika Savjeta MZ „Park-Višnjik“, akcija je organizovana s ciljem podizanja svijesti o očuvanju okoliša.

 

-Plan je da svaki mjesec organizujemo istu aktivnost kako bi ovakvim primjerom pokazali da se okolina treba čuvati. Zadovoljni smo odzivom građana, istakao je Ibrulj.

Jasmin Džidić jedan je od stanovnika pomenute mjesne zajednice i kazao je da se rado odazvao na ovu akciju.

-Odazvao sam se na akciju čišćenja kako bih dao svoj doprinos. Veliki je problem sa parkovima u koje nesavjesni pojedinci odlažu otpad, ali mi ćemo na ovaj način pokazati da se okolina mora čuvati, naglasio je Džidić.