Na Koševu održan Dan prvačića

Na Olimpijskom stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' na Koševu 17. septembra 2015. godine održana je svečana manifestacija ''Dan prvačića'' koju je za 647 učenika prvog razreda iz svih 11 osnovnih škola središnje sarajevske općine upriličila Općina Centar.
Na Koševu održan Dan prvačića

Realizatori ove tradicionalne, 13. po redu manifestacije, su Javna ustanova ''Centar za sport i rekreaciju'' u saradnji sa Službom Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport.

 

Voditelj programa, popularni bosanskohercegovački glumac Mario Drmać je prilikom ulaska djece i učiteljica i učitelja na stadion predstavljao mališane iz svih 11 osnovnih škola, koji su nosili majice i balone u boji kojom su predstavljali svoje škole. Na stadion Koševo je prvo ušlo 34 prvačića Osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“, zatim iz Osnovne škole Katoličkog školskog centra (150 prvačića), OŠ „Hasan Kikić“ (39), OŠ „Hasan Kaimija“ (18), OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ (58), OŠ „Nafija Sarajlić“ (55), OŠ „Isak Samokovlija“ (89), OŠ „Vladislav Skarić“ (25), OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ (45), OŠ „Safvet-beg Bašagić“ (75) i OŠ „Alija Nametak“ (59). 

 

Prvačići i gosti koji su bili smješteni na tribinama stadiona uživali su u jednosatnom zabavnom programu u kojem su nastupili učenici OŠ „Safvet-beg Bašagić“ sa plesnom tačkom „Bubamarac“ te učenice OŠ „Hasan Kikić“ sa plesnom tačkom „You are my sunshine“, dok su klovnovi koji su cijelo vrijeme zabavljali djecu zajedno sa prvačićima otpjevali numeru „Kad si sretan“. Na kraju programa prisutne je zabavljao poznati muzičar za djecu Mirsad Abdagić Kike.