Mladi učili kako napisati CV i motivacijsko pismo

U organizaciji Mjesne zajednice „Skenderija-Podtekija“ održana je edukativna radionica pod nazivom „Pisanje CV-a i motivacijskog pisma“. Radionica je okupila 15 učesnika, a prezentaciju i vježbe je održao magistar komunikologije Hazim Okanović.
Mladi učili kako napisati CV i motivacijsko pismo

-Polaznici su imali priliku da prošire svoja znanja i vještine o tome kako na najbolji način napisati CV (curriculum vitae) i motivacijsko pismo, a sve s ciljem što većeg aktiviranja mladih kada je u pitanju odlazak na intervju za posao. Na radionici smo predstavili nekoliko modela pisanja CV-a kao i detaljan opis motivacijskog pisma. Učesnicima radionice smo pokušali ukazati na najčešće greške koje se prave prilikom pisanja pomenutih dokumenata, kazao je Okanović.

 

Edukativnoj radionici su prisustvovali i predstavnici Udruženja mladih „Modus Adoloscenti“ iz Istočnog Novog Sarajeva kao i članovi Centra za razvoj i afirmaciju kulture i obrazovanja „Litteratus“ iz Sarajeva.

 

Aleksandra Matić članica Udruženja mladih „Motus Adoloscenti“ iz Istočnog Novog Sarajeva je istakla kako su ovakve i slične radionice odlična prilika da prvenstveno mladi ljudi budu upoznati s najčešćim greškama prilikom pisanja CV-a i motivacijskog pisma.

-Najviše mi se svidio praktični dio, gdje smo kroz vježbu uvidjeli gdje griješimo i na koji način treba da uradimo kvalitetan CV i motivacijsko pismo, naglasila je Matić.

 

Učesnici radionice koji su napisali najbolji CV i motivacijsko pismo dobili su vrijedne nagrade.