Općina Centar finansijski podržala Malonogometni bajramski turnir

U Općini Centar u četvrtak 17. septembra 2015. godine upriličen je prijem za članove organizacionog odbora 24. tradicionalnog Bajramskog malonogometnog turnira: predsjednika Izeta Jelića, direktora turnira Aliju Hadžiosmanovića Bracu, te članove Veliju Katicu i Emina Švrakića.
Općina Centar finansijski podržala Malonogometni bajramski turnir

U ime načelnika Dževada Bećirevića i predsjedavajućeg Vijeća Nedžada Ajnadžića delegaciju organizacionog odbora ugostili su Jasna Beba, sekretar općinskog organa uprave, te savjetnici Mustafa Resić i Adil Katica.

 

Ovom prilikom savjetnik Resić uručio je Jeliću zaključak o izdvajanju sredstava iz budžeta Općine Centar za sufinansiranje ovog turnira u iznosu od 2.000 KM, čime je nastavljena višegodišnja tradicija Općine Centar da podržava ovaj turnir kojeg organizuje KMF „Vrbanjuša“.

-Želim u ime Općine i načelnika Dževada Bećirevića da vam čestitam na entuzijazmu i profesionalnosti da se tradicija ovog turnira i dalje nastavi. Ovaj malonogometni turnir je nastao u vrlo teškom i dramatičnom periodu, možda presudnom za Bosnu i Hercegovinu i pokazao je kako se sportski, ljudski i moralni duh može pretvoriti u jednu akciju i okupiti ljude, ne samo sa ovog prostora, nego i na međunarodnom nivou, naveo je Resić.

 

Beba je izrazila zahvalnost i zadovoljstvo što su prisutni uspjeli u ovakvim okolnostima, sa minimalnim finansijskim sredstvima i iz ljubavi prema fudbalu održati ovaj turnir.

-Kao Općina podržavamo svaku inicijativu za omasovljavanje sporta posebno onih koji okupljaju mlade ljude ne samo iz Bosne i Hercegovine nego i šire. Vaš turnir je već dobio međunarodni karakter. Nastojat ćemo da u budućnosti u još većoj mjeri podržimo organizaciju ovog turnira, kazala je Beba.

 

Jelić je pored riječi zahvale za dosadašnju podršku ovom sportskom takmičenju kazao da će ovogodišnji turnir biti održan 26. i 27. septembra u Kulturno-sportskom centru „Skenderija“.

– Na turniru će nastupiti 16 ekipa iz cijele BiH i regiona, od čega je osam seniorskih ekipa, četiri ekipe veterana, te najmlađi učesnici odnosno pjetlići koji će dobiti posebnu pažnju tokom turnira. Po prvi put na turniru će učestvovati i ekipe iz Goražda i Srednjobosanskog kantona, te su svoje učešće potvrdile i dvije ženske ekipe, naglasio je Jelić.

Paralelno sa glavnim takmičarskim programom planirano je održavanje utakmica između veterana i pionira malog fudbala.