Kadetskom zlatnom košarkašu Timuru Ovčini uručena novčana nagrada

Sekretar općinskog organa uprave Jasna Beba i savjetnik načelnika Mustafa Resić, ugostili su 17. septembra još jednog člana kadetske košarkaške reprezentacije BiH, koja je nedavno ostvarila historijski uspjeh, osvojivši zlato na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.
Kadetskom zlatnom košarkašu Timuru Ovčini uručena novčana nagrada

Ovaj put gost u Općini Centar bio je Timur Ovčina koji je stanovnik Centra, te je nakon Amara Barukčije i za ovog zlatnog kadeta upriličen prijem na kojem mu je dodijeljena novčana nagrada za ostvareni uspjeh i promociju naše zemlje u svijetu.

 

Beba i Resić sučestitali Ovčini na osvojenom zlatu na Evropskom prvenstvu i naglasili da su jako ponosni na veliki uspjeh mlade košarkaške reprezentacije i njihovog rukovodstva.

-Želim u ime načelnika Dževada Bećirevića i u naše ime da čestitam mladom reprezentativcu koji je stanovnik naše općine, na ovom velikom uspjehu i da ovom novčanom nagradom na jedan simboličan način izrazimo svoju zahvalnost i podržimo Timura i sve mlade ljude u daljem postizanju ovakvih rezultata. Ovaj uspjeh je nešto što prelazi granice Bosne i Hercegovine i što predstavlja jedan optimizam i nadu da se ime naše zemlje čuje i pamti po nečem dobrom, a ne samo po teškim dešavanjima, kazala je Beba.

 

Ovčina se zahvalio na prijemu i naglasio da mu podrška Općine Centar mnogo znači.

-Prije svega bih se zahvalio načelniku Bećireviću na ovoj novčanoj podršci koja mi mnogo znači i služi kao podsticaj da i dalje ostvarujem dobre rezultate i opravdam povjerenje naših građana, istakao je Ovčina

 

I majka mladog kadeta, Mediha, zahvalila se predstavnicima Općine.

-Drago mi je što Općina Centar podržava mlade ljude, pogotovo sportiste. Mislim da je ovo odlična poruka, ne samo nama odraslima, nego i mladima da se trud, rad i zalaganje isplate. Moj Timur je odličan učenik „Druge gimnazije“ i pored svih školskih obaveza stigne na trening, naglasila je Ovčina.