Završeno asfaltiranje Ulice Debelo brdo na Soukbunaru

Na osnovu ugovora o sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji ulica na području općine Centar Sarajevo, kojeg je u ime Općine potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme „Grakop“ iz Kiseljaka Šukrijom Melezovićem, završena je rekonstrukcija dijela Ulice Debelo brdo na Soukbunaru od broja 18 do raskrsnice sa ulicom Soukbunar 124.
Završeno asfaltiranje Ulice Debelo brdo na Soukbunaru

Finansijer projekta je Općina Centar, koja je za ovu namjenu iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 108.000 KM, dok je za nadzor bila zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.

 

Prema riječima Muje Topalovića, šefa gradilišta firme „Grakop“, riječ je o ukupno 200 metara saobraćajnice.

-U toku radova uklonjen je stari oštećeni asfalt i dotrajala podloga kolovozne konstrukcije umjesto koje je postavljena nova, te položen novi tampon. Prije asfaltiranja nivelisani su šahtovi i šiberi za vodu. Ugrađene su nove slivne rešetke za odvodnju površinskih voda koje su bile najveći uzrok propadanja stare kolovozne konstrukcije. U okviru ovog projekta izgrađena su i dva armirano-betonska potporna zida dužine 20 i 30 metara nakon čega je postavljen novi asfalt,  kazao je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme ''Grakop''.

 

Stanovnici Soukbunara nisu krili zadovoljstvo izvedenim radovima.

-Drago mi je što se ovo saniralo. Cesta je bila u lošem stanju, sa puno rupa, a prema mojoj kući je bio veliki nagib, zbog čega je voda ulazila u dvorište. I cijevi su često pucale. Prezadovoljan sam, jer više nemam problema sa vodom koja je ulazila u dvorište, a i novi asfalt je uljepšao našu ulicu, istakao je Galib Šegalo koji živi u Ulici Debelo brdo na broju 12.

 

I stanarka Nura Smajić, koja živi na broju 7, pohvalila je projekat Općine Centar, naglasivši da će novi asfaltirani put u mnogome da doprinese poboljšanju kvaliteta svakodnevnog života.