Srednjoj ugostiteljsko-turističkoj školi donirano 2.000 KM

U Općini Centar 15. septembra 2015. godine potpisan je protokol o realizaciji sredstava u iznosu od 2.000 KM koje su iz općinskog budžeta dodijeljene Srednjoj ugostiteljsko-turističkoj školi.
Srednjoj ugostiteljsko-turističkoj školi donirano 2.000 KM

Ova donacija biće iskorištena za organizaciju drugog međunarodnog takmičenja srednjih ugostiteljsko-turističkih škola pod nazivom „Turistička tržnica“. U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime Srednje ugostiteljsko-turističke škole to je učinila direktorica Fatima Omerović.

 

Direktorica Omerović se zahvalila načelniku Bećireviću i Općini Centar za donaciju, naglasivši da je riječ o međunarodnom takmičenju učenika u sajamsko-festivalskom obliku koji već prelazi u tradiciju, a organizator je upravo Srednja ugostiteljsko-turistička škola iz Sarajeva.

 

-Ono što je glavni cilj je razvijanje neformalnog učenja, turističkih ponuda i razmjena iskustava. Ovo je već treći put da organizujemo takmičenje ovog tipa. Prve godine je učestvovalo 14 škola, druge 20, a sada očekujemo oko 25 škola iz cijelog regiona. Svaku školu će predstavljati po četiri učenika. Moguće je da će škole iz Austrije i Italije također dobiti pozive, tako da očekujemo da bi to zaista bio jedan veliki festival, odnosno takmičenje koje planiramo održati u maju naredne godine na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović, kazala je Omerović.

 

Potpisivanju protokola prisustvovala je i Zakira Šero, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar Sarajevo.