Obnovljeno dječije igralište vrtića „Slavuj“

Kada odlučimo mališane odvesti na neko igralište sigurnost je prvo pitanje koje postavljamo. Sigurnost djece je najvažniji izazov i zadatak kako roditelja i odgajatelja, tako i lokalne zajednice u kojoj mališani žive.
Obnovljeno dječije igralište vrtića „Slavuj“

Općina Centar Sarajevo prepoznaje probleme s kojima se lokalno stanovništvo susreće. U okviru Programa uređenja manjih javnih površina na području općine Centar, kojeg realizuje općinska Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove u saradnji sa KJKP „Park“, obnovljeno je dječije igralište vrtića „Slavuj“ u Ulici Josipa Vancaša 25. Za ovaj projekat Općina Centar je izdvojila 1.200 KM.

 

Tokom realizacije ovog projekta radnici „Parka“ su ofarbali, zaštitili i popravili drvene kombinovane sprave.

 

-Nakon ove popravke naše dvorište je sigurno. Sada mališani mogu bez straha da koriste mobilijar u našem dvorištu. Općina Centar svake godine uradi nešto u vrtićima na njenoj teritoriji, tako da je ovo samo nastavak naše saradnje sa ovom lokalnom zajednicom. Roditelji su zaista prepoznali u Općini Centar partnera i puni su riječi hvale i za načelnika Dževada Bećirevića i za službu preko koje se realizuju ovi projekti, kazala je Nermina Fočak, odgovorni odgajatelj u vrtiću „Slavuj“.