Mještani MZ ''Hrastovi-Mrkovići'' nezadovoljni čestim redukcijama vode

U prostorijama Mjesne zajednice ''Hrastovi-Mrkovići'' održan je zbor građana kojeg je vodio član Savjeta MZ Kemo Delihasanović. Povod za održavanje zbora građana bili su problemi sa redukcijama vode i psima lutalicama.
Mještani MZ ''Hrastovi-Mrkovići'' nezadovoljni čestim redukcijama vode

Zboru građana, pored velikog broja stanovnika navedene mjesne zajednice, prisustvovao je i vijećnik u Općinskom vijeću Centar Hamdija Hasanović.

 

Tokom rasprave o redukcijama vode građani su istakli da od 2012. godine vodu nisu imali u večernjim satima, ali da je od juna ove godine redukcija uvedena i u popodnevnim satima, a pri tome računi za vodu su znatno veći. Na kraju diskusije o ovoj tački usvojen je zaključak da deset predstavnika mještana, sa potpisanom peticijom nezadovoljnih građana, zakaže sastanak sa premijerom Kantona Sarajevo Elmedinom Konakovićem, ministrom komunalne privrede i infrastrukture Senadom Hasanspahićem, te predstavnicima KJKP „Vodovod i kanalizacija“ od kojih će tražiti odgovore i informacije zbog čega domaćinstva sve češće ostaju bez vode.

 

Sastanak sa premijerom Konakovićem i ministrom Hasanspahićem predstavnici građana iskoristit će i kako bi porazgovarali o rješavanju problema pasa lutalica.