Uskoro počinje sanacija Ulice Omera Stupca

Na osnovu ugovora o sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji ulica na području općine Centar Sarajevo kojeg je u ime Općine potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme „Grakop“ d.o.o. Šukrijom Melezovićem, planirana je sanacija Ulice Omera Stupca od broja 6 do raskrsnice sa Kalemovom ulicom.
Uskoro počinje sanacija Ulice Omera Stupca

Za ove radove Općina Centar je iz svog budžeta za 2015. godinu izdvojila 76.991 KM.

Riječ je o ukupno 130 metara saobraćajnice. Projektom je planirano uklanjanje starog oštećenog asfalta i dotrajale podloge kolovozne konstrukcije, umjesto koje će biti postavljena nova, te položen novi tampon. Predviđeno je vađenje oštećenih ivičnjaka i potpuna rekonstrukcija pješačke staze. Na ovom dijelu ulice nakon asfaltiranja kolovoza i trotoara i ugradnje novih ivičnjaka s obje strane pješačke staze, radnici firme „Grakop“ će nivelisati šahtove i šibere za vodu.

 

Ugovorom o sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji ulica na području općine Centar Sarajevo, obuhvaćena je i sanacija trotoara u Ulici Nahorevska od broja 1 do 7, sanacija pristupnog puta prema Psihijatrijskoj bolnici Jagomir, te asfaltiranje Ulice Svetozara Ćorovića. Radovi u pomenutim ulicama, za čiji nadzor je zadužena firma „Coning“, su u potpunosti završeni.