Izgrađena nova pješačka staza i stepenište u ulici Asima Ferhatovića

Radnici građevinske firme „Sela“, na osnovu potpisanog ugovora za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju stepeništa i pješačkih staza na području Centra, okončali su izgradnju pješačke staze i stepeništa u ulici Asima Ferhatovića 5, za šta je Općina Centar iz svog budžeta za 2015. godinu izdvojila 24.830 KM.
Izgrađena nova pješačka staza i stepenište u ulici Asima Ferhatovića

Radnici su prvo porušili i uklonili ostatke dotrajalog stepeništa i staze, umjesto kojih je izgrađeno novo armirano-betonsko stepenište i pješačka staza. Na kraju radova su postavljene nove kulir ploče. Od radova je još preostalo postavljanje rukohvatne ograde duž stepeništa, što će olakšati prilaz stambenom objektu posebno starijim osobama.

 

Stanovnici ove ulice, posebno stambenog objekta sa broja 5, pohvalili su ovaj projekat Općine Centar i naglasili da im njegova realizacija mnogo znači.

 

-Dok je postojalo staro stepenište, nismo mogli prići svojoj zgradi od nanosa mulja i blata koje bi nanijela kiša. Staro stepenište bez ograde nije obnavljano od izgradnje zgrada od prije 50 godina. Otkako smo dobili novo stepenište i prilaz, prezadovoljni smo, jer ovakvim projektima ovaj dio grada i općine Centar dobijaju svoj nekadašnji sjaj i zasluženi status. Zahvalni smo načelniku Dževadu Bećireviću i Općini Centar na dosadašnjoj brizi za naše naselje, istakla je stanarka Sofija Sijerčić, čije riječi su potvrdili ostali stanari, Emina Karahasanović, Senad Sijerčić i Azra Smajlović.