Roditelji prvačića zahvalni Općini Centar na školskim torbama i priboru

Općina Centar Sarajevo je i u budžetu za 2015. godinu izdvojila sredstva za nabavku školskih torbi i pribora. Ove godine u 11 osnovnih škola na području Centra upisan je 651 prvačić, a sreću u novom poglavlju njihovih života poželio je i načelnik Općine Centar Dževad Bećirević.
Roditelji prvačića zahvalni Općini Centar na školskim torbama i priboru

Prvog školskog dana svim prvačićima uručeni su pokloni koje je obezbijedila Općina Centar. U školskoj torbi nalazi se sav potreban pribor za početak školovanja najmlađih učenika, a za tu namjenu Općina je iz svog budžeta i ove godine obezbijedila 31.000 KM.

 

Kako je kazala pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero, dugogodišnja praksa Općine Centar je da se prvačići dočekaju sa simboličnim poklonom i da svi dobiju torbe i školski pribor.

 

- Imajući u vidu tešku materijalnu situaciju većine roditelja, Općina Centar Sarajevo je iskazala spremnost da pruži podršku i pomoć jačanju obrazovanja u našoj zemlji. Drago nam je što ćemo posjetiti sve osnovne škole i našim prvačićima uljepšati ovaj za njih jako bitan dan. Želim mnogo uspjeha našim najmlađim školarcima u novom poglavlju njihovog života, istakla je Šero.

 

Roditelji učenika prvih razreda nisu krili svoje zadovoljstvo i zahvalili su se Općini Centar i načelniku Dževadu Bećireviću.

 

- Svakako da ova podrška nama roditeljima, a pogotovo našoj dječici znači mnogo. Ovom prilikom se zahvaljujem Općini na dodijeljenom priboru koji će biti od velike pomoći našim đacima prvacima, kazala je Emina Baručija- Subašić.

 

Selma Kačar, majka zadovoljnog prvačića, pohvalila je gest Općine Centar i naglasila da ovo nije prvi put da učenici dobijaju školske torbe i pribor.

 

-S obzirom da svi znate koliko je teška finansijska situacija, naravno da ova podrška znači jako puno. Ovo je ujedno i motivacija učenicima da budu što bolji i da naravno dobro uče, istakla je Kačar.

 

Predstavnici Općine Centar posjetili su deset osnovnih škola, dok će prvačićima iz Katoličkog školskog centra pokloni Općine biti uručeni u subotu, 5. septembra 2015. godine.