Svečano otvorena nova džamija na Soukbunaru

U prisustvu više od 700 vjernika svečano je otvorena novoizgrađena džamija u naselju Gornji Soukbunar, čime je zvanično predata na upotrebu Islamskoj zajednici u BiH.
Svečano otvorena nova džamija na Soukbunaru

Na svečanosti otvorenja ovog objekta, pored visokih vjerskih dostojanstvenika Islamske zajednice, u ime Općine Centar, kao najvećeg donatora izgradnje džamije, prisustvovao je Mustafa Resić, savjetnik načelnika Dževada Bećirevića i vijećnici Eso Tucaković, Suvad Kerla i Edin Šikalo. Otvorenju džamije, između ostalih, prisustvovao je i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

 

U svom obraćanju prisutnima Resić je naglasio da ove džamije ne bi ni bilo da ovo područje nisu odbranili šehidi, poginuli borci i preživjeli heroji odbrane grada u vremenu agresije na našu zemlju, koji su na izuzetno teškim linijama fronte duž Jevrejskog groblja, Debelog Brda, Vranjača, Zlatišta... uspjeli zadržati prodor neprijatelja u grad. Resić je istakao da se Bosna kroz historiju u pjesmama spominje po hairima i šehidima. 

 

Tokom ceremonije svečanog otvaranja džamije predstavnici građevinskog odbora za izgradnju ovog lijepog arhitektonskog zdanja su posebnu zahvalnost uputili načelniku Bećireviću i Općinskom vijeću Općine Centar Sarajevo koja je, pored ostalog, za izgradnju ove džamije darovala 142.000 KM.