MNK Centar se plasirao u glavnu rundu UEFA Futsal Kupa

Malonogometni klub „Centar“ iz Sarajeva je u posljednjem meču grupe H preliminarne runde UEFA Futsal Kupa, koji je odigran 29. augusta 2015. godine u Bernu (Švicarska), pobijedio prvaka Švicarske Mobulu sa 11:2 (4:1). Za ekipu Centra golove su postigli Nermin Jusić (4 gola), Anel Radmilović (3 gola), te po jedan pogodak su postigli Marijo Aladžić, Almir Kerla, Ermin Salčin i Emir Bunar.
MNK Centar se plasirao u glavnu rundu UEFA Futsal Kupa

Centar je nakon dvije ubjedljive pobjede osvojio prvo mjesto u grupi sa šest bodova i ostvario plasman u glavnu rundu UEFA Futsal Kupa. Drugo mjesto pripalo je švedskom Goteborgu koji je osvojio tri boda, dok je domaćin turnira Mobulu završio na trećoj poziciji bez bodova.

 

-Ovakav rezultat u Evropi do sada nije postigao nijedan malonogometni tim iz Bosne i Hercegovine. Mi na sljedećim utakmicama želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima i na najbolji način prezentujemo kvalitet malog nogometa koji se igra u našoj državi. Od 26. do 30. septembra ove godine igramo tri utakmice od čega je prva protiv ekipe Benfike a naredne su protiv timova iz Bugarske i Slovenije. Zahvaljujem se na dosadašnjoj sveukupnoj podršci načelniku Općine Centar Dževadu Bećireviću i ostalim sponzorima uz čiju pomoć smo uspjeli otputovati u Švicarsku i upisati dvije lijepe pobjede – kazao je Dženan Muminović, direktor MNK „Centar“.

 

U prvom kolu  UEFA Futsal Kupa MNK „Centar“ je također zabilježio visoku pobjedu protiv ekipe Goteborg iz Švedske sa rezultatom 13:1.Interesantan podatak je da se i golman kluba „Centar“ Adnan Delihasanović upisao u listu strijelaca.