Podrška organizaciji međunarodne UCI utrke Salcano MTB Cup

Prva gradska međunarodna UCI utrka Salcano MTB Cup, u organizaciji Kluba brdskog biciklizma „Puls“ i Općine Centar, održat će se 4. oktobra ove godine u gradskom parku Betanija – Jezero. Pomenuti kup bodovat će se za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. godine.
Podrška organizaciji međunarodne UCI utrke Salcano MTB Cup

Direktor utrke Amar Njemčević kazao je da našem gradu treba jedan ovakav događaj  jer će u Sarajevo doći gosti iz velikog broja zemalja. Njemčević se zahvalio Općini Centar i načelniku Dževadu Bećireviću koji su prepoznali važnost ovakvog projekta.

 

-Ovakva utrka je odličan način za promociju našeg grada i općine Centar, ali i prilika za razvijanje sportskog turizma. Ovo će biti prvi put da se UCI utrka organizuje u samom centru Sarajeva. Očekujemo dolazak profesionalnih timova iz cijele Europe koji skupljaju UCI bodove za napredak na svjetskoj rang listi. Kao organizatori takmičenja nastojat ćemo biti pravi domaćini i pokazati da naš grad, kao i općina Centar ima puno toga za ponuditi, naglasio je Njemčević.

 

Pored kategorija za licencirane takmičare na utrci će biti otvorena i Hobby kategorija koja ima za cilj dobru zabavu. Utrka se organizuje u suradnji sa biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine.